Den Europæiske Sprogdag

Den Europæiske Sprogdag fejres hvert år den 26. september og hylder sproglig mangfoldighed og fremmer sproglæring.

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

Torsdag 26. september 2019,  kl. 00:00 - 00:00

Den Europæiske Sprogdag fejres hvert år den 26. september og hylder sproglig mangfoldighed og fremmer sproglæring. Du kan henvende dig til ECML Kontaktpunkt Danmark og få råd og gratis materialer til fejring af dagen.

Kom til speed dating med Europas sprog

 

Den 26. september er Den Europæiske Sprogdag, og på dagen afholdes en international sprogcafé på Dokk1. Kom og mød unge fra hele Europa og få en smagsprøve på forskellige sprog: italiensk, fransk, tysk, spansk, portugisisk og mange flere. 15 unge mennesker fra 15 forskellige lande inviterer til kulturmøder og giver smagsprøver på deres sprog.

 

Sprog åbner døre til verden omkring os. Alligevel er fremmedsprogene i krise. Gennem en årrække har færre og færre valgt sprog, og det gælder både folkeskolen, ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser. Regeringen vedtog i 2018 en national sprogstrategi, der skal øge interessen for fremmedsprog i hele uddannelsessystemet og bidrage til at sprogfagene igen beskrives som noget værdifuldt i vores samfund.

 

Den Europæiske Sprogdag den 26. september fejres i hele Europa på mange forskellige måder. I Danmark kan du være med til at fejre den på Dokk1.

Program for Den Europæiske Sprogdag:

10.00-11.30: Sprogcafé på Rampen
Hvordan skriver jeg en hilsen på italiensk? Vi elsker Spanien, fortæl os noget om kulturen. Unge fra 15 forskellige lande står parate til at svare på spørgsmål og give eksempler på deres sprog.

12.00 -12.30: "Hvorfor er sproget så svært når det er så let?” på Rampen
Foredrag ved Ken Ramshøj Christensen, lektor ved Aarhus Universitet
Hvorfor er det nogle gange så svært at forstå, hvad det er, vi siger til hinanden? Og hvorfor misforstår vi det måske helt? Måske fordi grammatikken er så indviklet, at vores hukommelse ikke kan følge med, måske fordi der er for mange nægtelser på en gang. Foredraget tager udgangspunkt i en række sproglige illusioner der viser, hvordan sprogforståelsen kan snydes eller helt bryde sammen – også selvom sætningerne umiddelbart ser simple ud.

 

Arrangør: Det Europæiske Center for Moderne Sprog - Kontaktpunkt Danmark under Det Nationale Center for Fremmedsprog i samarbejde med Europa-Kommissionens Repræsentation i Danmark.

Alle er velkomne og arrangementet er gratis

For yderligere information, kontakt venligst projektleder ved Det Europæiske Center for Moderne Sprog, Ana Kanareva-Dimitrovska. Tlf.: 93521615, mail: aekakd@cc.au.dk