Nyheder

Konferencens fysiske spor afholdes på KU's Søndre Campus. Foto: Jakob Dall.

23.09.2021 | Konference, Sprog og kommunikation

Tilmeldingen til fællesskandinavisk konference om mundtlighed er stadig åben

Deltag i vores gratis konference ”Tal!” den 28. og 29. oktober og få inspiration og ny viden om mundtlighed i fremmedsprogsundervisningen fra forskere og praktikere i Danmark, Norge og Sverige. Du kan frem til 6. oktober tilmelde dig programmet på begge dage eller vælge at deltage en af dagene.

10.09.2021 | Sprog og kommunikation

Sæt fokus på sprog

Slutningen af september og starten af oktober byder også i 2021 på et par faste årlige begivenheder som Den Europæiske Sprogdag og FremMedSprog. NCFF har samlet info om disse og andre tilbud til aktiviteter i fremmedsprogsundervisningen på landets grundskoler og ungdomsuddannelser. Og vi hører gerne om lokale initiativer, sprogdage og andre…

31.08.2021 | Sprog og kommunikation

Aux vélos, les élèves!

Startskuddet på NCFF's nye sprogkonkurrence for franskelever i grundskolen lyder til november.

16.08.2021 | Sprog og kommunikation, Uddannelse

DM i Fagene – indledende runde starter 30. august

Årets udgave af skolekonkurrencen DM i Fagene skydes snart i gang. Heri dyster eleverne i 7.-9. klasse i grundskolens fag. Den indledende runde kører fra 30. august til 3. december, og det er gratis at deltage. Som noget nyt har konkurrencen tyskfaget med, ligesom engelsk fortsat er på programmet.

04.07.2021 | Uddannelsespolitik

Ja tak til fokus på tysk …og fransk…og spansk…og engelsk…og…

Kommentar af NCFF’s centerledere Hanne Wacher Kjærgaard og Mette Skovgaard Andersen på Folkeskolen.dk 4. juli 2021 om Europaudvalgets beretning over forslag til folketingsbeslutning om udarbejdelse af en ny Tysklandsstrategi.

25.06.2021 | Sprog og kommunikation

Vinderne i Dyrk Sproget er kåret!

Vinderne af NCFF’s sprog- og videokonkurrence Dyrk Sproget for gymnasieelever (eux, hf, hhx, htx og stx) i sprogene engelsk, fransk, italiensk, kinesisk, spansk og tysk er fundet.

23.06.2021 | Sprog og kommunikation

Vinderne i tyskkonkurrencen #WörterVerändernWelten er fundet!

Knap 300 bidrag fra grundskoler i hele landet dystede om førstepladsen i sprogkonkurrencen for elever i henholdsvis 8. klasse, 9. klasse og 10. klasse. En jury har nu voteret og udråbt vinderne på de enkelte klassetrin i tyskkonkurrencen.

Danske medarbejdere oplever positive gevinster i deres arbejdsliv ved at kunne sprog. Foto: Tue Blichfeldt.

31.05.2021 | Sprog og kommunikation, Faglighed, Uddannelse

Kompetencer i fremmedsprog gør en forskel på jobbet

Tre undersøgelser blandt medarbejdere med forskellige fagligheder på det akademiske arbejdsmarked peger i samme retning: At tillægskompetencer i fremmedsprog er et aktiv og giver flere interessante arbejdsopgaver og fremmer karrieren – særligt hvis man kan mere end engelsk.

Nyt koncept for kompetenceudvikling af sproglærere. Til efteråret starter ca. 30 grundskolelærere på første modul af fremmedsprogs-<br>vejlederuddannelsen. Foto: Tue Blichfeldt.

28.05.2021 | Bevillinger, Uddannelse, Sprog og kommunikation

Stor donation til kompetenceløft af fremmedsprogslærere i grundskolen

Fondsmidler giver ny fremmedsprogsvejlederuddannelse luft under vingerne på 24 skoler i fem kommuner i nyt NCFF-forankret pilotprojekt om faglig opkvalificering af sproglærere i engelsk, tysk og fransk og netværksdannelse i kommunerne og på skolerne.

FremMedSprog og sprogøvelser på Gammel Hellerup Gymnasium i 2020.

21.05.2021 | Sprog og kommunikation

Tilmeldingen er åben til to aktivitetstilbud i sprogfagene på ungdomsuddannelserne

Fremmedsprogslærere på ungdomsuddannelserne kan nu tilmelde sig besøg på skolerne af sprogstuderende fra universiteterne i uge 40 og besøg af en fremmedsprogsambassadør i efteråret.

Viser resultater 1 til 10 ud af 70

1 2 3 4 5 6 7 Næste