Nyheder

16.12.2019 | Udgivelse

Et tilbageblik på År 1

NCFF ser tilbage på sit første leveår, som har været fyldt med projekter, netværksdannelser og synliggørelse af fremmedsprog som en vigtig ressource.

Deltagerne lytter interesseret. Foto: Bodil Kristensen
Paneldebat med elever og studerende. Foto: Bodil Kristensen

05.12.2019 | Konference

Brobyggeri på kryds og tværs

Brobygning i uddannelsessystemet, lærersamarbejde og måske endda en bro til erhvervslivet. På NCFF’s første store konference samledes sproglærere for at diskutere, hvordan man sikrer overgange og ændrer diskursen om sprog.

Oversætter Mette Holm med sin japanske veninde og designer Kyoko Endi, som hun har kendt gennem 34 år. De er på vej til teceremoni. Foto: Mette Holm

05.12.2019 | Sprog og kommunikation

Tanker om sprog

Oversætter Mette Holm, der især er kendt for sine oversættelser af Murakamis værker, bor i øjeblikket i Japan, men har lige været på et kort visit i Danmark. I dette interview fortæller hun om, hvilke personlige oplevelser hun har haft med sprog, og hvad sprog kan gøre ved os

Tegning: @mariusogkaktus

04.12.2019 | Nyt fra ledelsen

Sproglandskabet i bevægelse

Interview med NCFF’s (Det Nationale Center for Fremmedsprog) centerledelse, Mette Skovgaard Andersen og Hanne Wacher Kjærgaard, der ser tilbage på et år fyldt med projekter, netværksdannelser og synliggørelse af fremmedsprog som en vigtig ressource.

Centerledelsen for NCFF: Mette Skovgaard Andersen (tv.) og Hanne Wacher Kjærsgaard (th.)
JALT-konferencen
JALT-konferencen

04.12.2019 | Konference

Centerledelsen på konference – og kulturel kompetencespinat

I slutningen af oktober tog centerledelsen til Japan for at deltage i JALT-konferencen, arrangeret af The Japan Association for Language Teaching, en meget stor konference med knap 1500 deltagere fra hele verden og en overflod af interessante oplæg om at undervise i fremmedsprog. Også de to centerledere holdt oplæg og var på besøg på en japansk…

28.11.2019 | Uddannelse

Mere fagdidaktik og politisk opbakning

En behovsanalyse om kvalitetsudvikling i franskundervisningen viser, at fagdidaktiske kompetencer står højt på ønskelisten, men også digitale værktøjer samt sproglige og interkulturelle kompetencer er i højsædet. Men allervigtigst er det, at faget bliver bakket op politisk.

23.10.2019 | Seminar

Generation Global - arrangement om fremmedsprog som tillægskompetence

NCFF og Aarhus Universitet har sammen med kolleger i Norge og Skotland fået støtte fra EU til et projekt med titlen Generation Global: Multilingualism and intercultural skills for a dual-competency workforce of the future.

04.10.2019 | Uddannelse

#FremMedSprog2019 – Sprogbrusebade på landets skoler og gymnasier

Naturvidenskabsuger og naturvidenskabsfestivaller er vi efterhånden vant til. Men i uge 40 har landets skoler og gymnasier haft besøg fra en helt anden gren af vores uddannelsessystem: fremmedsprogsstuderende!

25.09.2019 | Workshop

Fødselsdagskonkurrence - Sprog bygger bro

I anledningen af NCFF's 1 års fødselsdag udskriver centret en konkurrence for landets grundskoler: Sprog bygger bro

13.09.2019 | Videnudveksling

Underviser du i fremmedsprog på en erhvervsuddannelse?

Så kan du hjælpe NCFF med at få mere at vide om netop dine behov for efteruddannelse m.v. Følg linket i artiklen.

Viser resultater 41 til 50 ud af 70

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 Næste