Elever blev fejret for deres flersproglige kompetencer og kreativitet

På Den Europæiske Sprogdag blev vinderne af poesi- og videokonkurrencen ”Let’s schreiben una poème plurilingüe!” afsløret og hyldet. Se, hvem de er.

Vinderne af konkurrencen for mellemtrinnet umiddelbart inden de modtog deres præmier.

Næsten 200 bidrag fra elever i grundskoler og på ungdomsuddannelser i hele landet havde sat lyrik, kreativitet og deres flersproglige kompetencer i spil inden for selvvalgte temaer som bl.a. klima, naturen, kærlighed, krig, ensomhed, døden, ungdomsliv og personlige skildringer og oplevelser ved fx at være to- eller tresproget.

Det var et meget stærkt felt med masser af sprogglæde og mange rørende, humoristiske og tankevækkende bidrag – og utrolig mange sprog var repræsenteret i elevernes film. Sammen med de øvrige arrangører af Den Europæiske Sprogdag i Danmark samler vi snarest en række af elevernes videoer, så andre kan se (og høre), hvor dygtige og opfindsomme, de er.

Vinderne i de tre kategorier var alle med på sprogdagen 26. september i København – også 2. og 3. pladserne blandt gymnasieelever, som stod for hele 69 % af de indsendte bidrag til konkurrencen.

Endnu engang et stort tillykke til vinderne, og tak til alle, som deltog i konkurrencen! Og på gensyn til sprogdagen til næste år.