Indstil jeres sprogprojekt til Den Europæiske Sprogpris

Erasmus+ projekter og NCFF-projekter kan frem til 31. marts 2025 indstilles til Den Europæiske Sprogpris, som vil blive uddelt i forbindelse med NCFF's konference i efteråret 2025.

Den Europæiske Sprogpris (The European Language Label) er en pris, der anerkender de mest innovative sproglærings- og undervisningsprojekter for at sætte fokus på værdien af fremmedsprog og interkulturelle kompetencer på tværs af Europa.

Målet med sprogprisen er at:

  • Fremme nye initiativer inden for sprogundervisning og -indlæring.
  • Anerkende nye sproglærings- og undervisningsmetoder.
  • Øge bevidstheden om fremmedsprog samt europæisk samarbejde inden for sprogundervisning og – læring i alle uddannelsessektorer.

I Danmark kan to projekttyper indstilles til sprogprisen:

  1. Erasmus+ projekter
    Hvis du afslutter et Erasmus+ projekt i 2023 eller 2024, og projektet har haft fokus på sprog, så kan du søge om at komme i betragtning til Den Europæiske Sprogpris.

    Alle mobilitetsprojekter og samarbejdsprojekter inden for skole-, voksen- og erhvervsuddannelsessektoren kan søge.

     
  2. NCFF-projekter
    Hvis du afslutter eller har afsluttet et projekt bevilget af NCFF mellem 2018 og 2024, kan du indstille dit projekt til at modtage prisen.

Sprogprisen uddeles på NCFF’s konference i efteråret 2025, og vinderprojekterne modtager professionel formidling af deres projekt samt et diplom underskrevet af uddannelses- og forskningsministeren.

Find information om hvordan I indstiller de to projekttyper til sprogprisen på ministeriets hjemmeside. Fristen for indstillinger er 31. marts 2025.