Med NCFF på uddannelsesmesse

Bevæbnet med både bolsjer og brochurer var Det Nationale Center for Fremmedsprog taget til uddannelsesmesse i både København og Aarhus. Mange kom forbi standen og fik en snak om puljemidler og projektidéer.

Astrid Rørdam Svane og Anne Sofie Jakobsen i snak med besøgende på NCFF's stand på Danmark Læringsfestival 2019. Foto: Bodil Christensen

Danmarks Læringsfestival 2019 fandt sted den 13.-14. marts i København. 8.350 deltagere fandt vej til Bella Centret, og selv om ikke alle nåede rundt om NCFF’s stand, så var både Astrid Rørdam Svane og Anne Sofie Jakobsen fra NCFF begejstrede over de mange besøgende og den interesse, der var for centret.

Astrid Rørdam Svane syntes især, det var dejligt at få lov til at fortælle om centrets arbejde:

"Vi fortæller om, at vi har projektmidler, der skal ud at arbejde, og de overordnede kriterier for at søge dem, såsom at projekterne skal have udbredelsespotentiale og eksemplarisk værdi. Vi kan virkelig mærke værdien af, at vi er til stede. Sproglærerne synes alle, at det vi gør er relevant og vigtigt."

En række af de besøgende benyttede lejligheden til at lufte helt konkrete projektidéer som for eksempel et samarbejde mellem skoler i Kenya og Danmark, hvor eleverne skal kommunikere på engelsk via Skype. Og tale om ligheder i stedet for om forskelle. 

På Skolemessen i Aarhus den 10-11. april var der den samme stemning, og mange udtrykte glæde over, at der nu endelig er kommet et center, der kan arbejde for sprogene.

"Vi kan mærke, at folk spidser ører, når vi fortæller om centret. Især når vi nævner, der er mulighed for at søge midler til mange forskellige udviklingsprojekter", fortæller Anne Sofie Jakobsen. "Vi har især haft dialog med rigtig mange fra grundskolen, og mange har skrevet sig op til vores nyhedsbrev."