Skal dine elever deltage i vores poesi- og videokonkurrence?

Konkurrencen sætter fokus på flersproget lyrik, og både elever i grundskolen og på ungdomsuddannelser kan slippe kreativiteten løs, trække på deres sproglige resurser og være med. Frist for at indsende bidrag er fredag 13. september.

I anledning af Den Europæiske Sprogdag 26. september sætter NCFF og ECML sammen med Europa-Kommissionens Repræsentation i Danmark, Institut français Danemark og Goethe-Institut Dänemark fokus på flersprogethed og markerer sprogdagen 2024 med konkurrencen Let’s schreiben una poème plurilingüe!

Her skal eleverne individuelt eller i grupper på op til 4 elever skrive et flersproget digt og lave en kreativ video på maks. 30 sekunder, hvor de fremfører deres poesi.

Konkurrencen er inddelt i tre kategorier: 

  • grundskolens mellemtrin (4.-6. klasse)
  • udskolingen (7.-10. klasse) 
  • ungdomsuddannelserne (gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelser)

Der er gode præmier på højkant, og vinderne i de tre kategorier inviteres også til København, hvor vi vil fejre dem i forbindelse med vores sprogarrangement om flersproget lyrik i sprogundervisningen i Europa-Huset om eftermiddagen på Den Europæiske Sprogdag – torsdag 26. september. Tilmeldingen til sprogarrangementet er åben. 

Læs mere om konkurrencen og sprogarrangementet

Vores sider for sprogdagen samler tilbud og materialer, som lærere, skoler og andre kan bruge i forbindelse med fejringen af Den Europæiske Sprogdag og verdens mange sprog med eleverne. Og der kommer endnu mere indhold på dem i løbet af sommeren og frem til sprogdagen i september.