Vinderne af franskkonkurrencen for elever i grundskolen er kåret!

To dommerjuryer har gennemset de mere end 60 bidrag og fundet vinderne af sprogkonkurrencen for franskelever i 8.-10. klasse - Aux vélos, les élèves ! - som har sat fokus på Tour de France, bæredygtighed og dansk cykelkultur.

Førstepræmierne i franskkonkurrencens to kategorier blev vundet af Solvej, Rikke, Malou, Frida og Frederikke fra 8. klasse på Hareskov Skole og Mathilde, Nanna, Nadeche og Emil fra 9. klasse på Vibenshus Skole.
Førstepræmierne i franskkonkurrencens to kategorier blev vundet af Solvej, Rikke, Malou, Frida og Frederikke fra 8. klasse på Hareskov Skole og Mathilde, Nanna, Nadeche og Emil fra 9. klasse på Vibenshus Skole. Fotos: Søren Nørrelund-Madsen, NCFF.

Rigtig mange kreative bud blev indsendt til konkurrencen, som blev arrangeret af NCFF, Institut français du Danemark, Sproglærerforeningen og Fransklærerforeningen i anledning af Tour de France-starten i Danmark i starten af juli 2022. 

Og vinderne er…

Efter dommernes votering er vinderne i de to kategorier fundet:

8. klasse

  • 1. plads: Solvej, Rikke, Malou, Frida og Frederikke fra Hareskov Skole.
  • 2. plads: Idun og Lea fra Sankt Petri Skole.
  • 3. plads: Asker, Noah, Laura, Noah og Corfitz fra Lillevang Skole. 

9.-10. klasse

  • 1. plads: Mathilde, Nanna, Nadeche og Emil fra Vibenshus Skole.
  • 2. plads: Viktor, Hugo og Ray fra Nørrebro Lilleskole.
  • 3. plads: Clara, Ellen, Emilie, Kristine og Sarah fra Johannesskolen.

Se de tre bedst placerede bidrag i sprogkonkurrencens kategorier og læs dommerjuryernes bedømmelser.

Vinderne møder Tour de France-ryttere

Førstepræmierne er en tur i Tivoli i København, merchandise fra Grand Départ og NCFF samt adgang til Børnenes pressekonference i Bella Center Copenhagen tirsdag 28. juni, hvor vinderne får mulighed for at møde ryttere i årets Tour de France-felt og stille dem spørgsmål. 

Anden- og tredjepræmierne vinder biografbilletter, ligesom der også vil være Grand Départ- og NCFF-merchandise til dem og deres klassekammerater. 

NCFF vil gerne sige tak til alle elever for jeres bidrag og arbejde med konkurrencens tilhørende undervisningsmaterialer i fransktimerne. Også en tak til elevernes lærere og til konkurrencens samarbejdspartnere, herunder Grand Départ Copenhague Danemark 2022 omkring konkurrences hovedpræmie.  

Omtale af den ene vindergruppe i Folkeskolen

Læs også artiklen Elever rapper sig til møde med Tour de France-ryttere på Folkeskolen.dk om vinderne Mathilde, Nanna, Nadeche og Emil fra 9.V på Vibenshus Skole.