Vinderne i tyskkonkurrencen #WörterVerändernWelten er fundet!

Knap 300 bidrag fra grundskoler i hele landet dystede om førstepladsen i sprogkonkurrencen for elever i henholdsvis 8. klasse, 9. klasse og 10. klasse. En jury har nu voteret og udråbt vinderne på de enkelte klassetrin i tyskkonkurrencen.

I konkurrencen skulle eleverne producere en multimodal plakat med hashtag, billeder og et tekststykke, der ville kunne starte en bevægelse på de sociale medier, som man kender det fra f.eks. #MeToo og #BlackLivesMatter.

Læs mere og se vindernes bidrag

Årets vindere af #WörterVerändernWelten er dermed også de sidste, da tyskfaget fra næste skoleår bliver del af konkurrencen DM i Fagene, hvor elever dyster i en række af grundskolens fag. NCFF er i stedet i gang med at arrangere en sprogkonkurrence for franskelever i grundskolen.

NCFF vil gerne benytte lejligheden til at takke Goethe-Instituttet, Sproglærerforeningen og Tysklærerforeningen for Grundskolen for samarbejdet omkring tyskkonkurrencen i forbindelse med det dansk-tyske kulturelle venskabsår 2020, konkurrencens fagjury, tysklærerne, som har udarbejdet undervisningsmaterialet til #WörterVerändernWelten, og ikke mindst alle skoler og elever, som har deltaget i konkurrencen i et skoleår ramt af coronanedlukninger.