Inspirationsdag for fremmedsprogsundervisere

Temaet er globale kompetencer, når Det Nordjyske Fremmedsprogspanel afholder inspirationsdag for sprogundervisere på tværs af uddannelsessystemet.

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

Onsdag 13. marts 2024,  kl. 13:00 - 16:00

Sted

Vesthimmerlands Gymnasium

Arrangør

Det Nordjyske Fremmedsprogspanel

Det Nordjyske Fremmedsprogspanel inviterer til den årlige inspirationsdag for fremmedsprogskolleger fra grundskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser.

Årets tema er globale/interkulturelle kompetencer. Globale kompetencer knytter sig ikke alene til fremmedsprog, men de er en iboende del af netop disse fag. Det forekommer derfor oplagt, at fremmedsprogsfagene har særligt meget at vinde ved at få disse kompetencer prioriteret højt. Men også i et mere bredt perspektiv kan vi som samfund profitere af at styrke de globale og interkulturelle kompetencer.

På dagen vil der blandt andet være oplæg, workshops og tid til sparring om:

  • Hvad får man ud af at arbejde med globale kompetencer og mødet med folk fra andre lande? (Med andre ord, hvad dækker ordet ”kompetencer” egentligt over i sammensætningen ”globale kompetencer?)
  • Hvordan kan man konkret arbejde med globale kompetencer også inden mødet med folk fra andre lande (Få konkrete ideer med hjem)
  • Leaving the Comfort Zone: Hvordan motiveres vores unge mennesker og vi til i højere grad at organisere og opsøge interkulturelle møder?
  • Findes der en progressionsplan for globale kompetencer, og hvilke trin på en sådan plan, kan vi identificere?
  • Hvordan får vi globale kompetencer i spil sammen med andre fag: med et særligt fokus på STEM til fordel for såvel fremmedsprogene som STEM-fagene?

Sæt straks kryds i kalenderen 13. marts kl. 13.00-16.00
Igen i år er deltagelse gratis.

Inspirationsdagen foregår på:
Vesthimmerlands Gymnasium, Jyllandsgade 52, 9600 Aars

Tilmelding til Mads Ilsøe (uddannelsesleder/underviser engelsk og fransk på Vesthimmerlands Gymnasium) senest tirsdag d. 5. marts via nedenstående formular:
https://forms.office.com/e/jkgAgT1DED
Tilmelding er bindende. Ved udeblivelse koster det 100 kr.