Aux vélos, les élèves!

Startskuddet på NCFF's nye sprogkonkurrence for franskelever i grundskolen lyder til november.

Indledende runde til DM i Fagene, hvor udskolingseleverne bl.a. kan dyste i fagene engelsk og tysk, er netop gået i gang. Og NCFF er nu klar med en kreativ sprogkonkurrence i franskfaget for elever i 8.-10. klasse i skoleåret 2021/22.

Cykelkultur, bæredygtighed og Tour de France

Konkurrencen Aux vélos, les élèves! sætter fokus på temaerne dansk cykelkultur, bæredygtighed og Tour de France i anledning af, at de tre første etaper i verdens største cykelløb vil blive kørt på danske landeveje til næste år.  

Konkurrenceperioden løber fra 1. november til 12. maj, og der udarbejdes spændende undervisningsmaterialer til konkurrencen, der med minimal forberedelsestid er lige til at bruge i franskundervisningen. Deltagelse er gratis, og der er attraktive præmier til vinderne.

Fransklærere i grundskolen kan allerede nu forhåndstilmelde eleverne. Den foreløbige tilmelding er ikke bindende. Den endelige tilmelding sker først, når I indsender jeres bidrag til konkurrencen.

Aux vélos, les élèves! er udviklet af NCFF i samarbejde med Institut français du Danemark, Sproglærerforeningen og Fransklærerforeningen. Fire erfarne grundskolelærere i fransk har udarbejdet undervisningsmaterialet, som uploades på hjemmesiden i forbindelse med konkurrencestarten.

Yderligere information

Engelsk- og tysklærere kan her læse mere om DM i Fagene.