Konkurrence: Let’s schreiben una poème plurilingüe!

Sæt elevernes sprog i spil

Lad eleverne være kreative med deres forskellige sprog - deltag i vores poesi- og videokonkurrence Let’s schreiben una poème plurilingüe!, hvor de bruger flere forskellige sprog.

Poesi og lyrik skal forstås bredt - det kan fx være et digt, et rap, eller en sangtekst, hvor der bruges rim og/eller rytme. Emnet kan være alt, hvad der optager eleverne. Arbejdet med at skrive poesi må gerne foregå i grupper af maks. 4 elever. Når eleverne er tilfredse med teksten, er næste skridt at optage en video, hvor de fremfører resultatet af deres arbejde. Det kan ske ved at recitere, rappe, synge, danse, tegne, osv.

Videoen må kun vare 30 sekunder. Vejledninger til konkurrencen og til arbejdet med flersproget lyrik i sprogundervisningen er på vej til jer i boksen til højre her på siden. 

Hvem kan deltage

Konkurrencen afholdes i forbindelse med Den Europæiske Sprogdag den 26. september 2024. Deltagerne i konkurrencen inddeles i tre alderskategorier:

 • grundskolens mellemtrin (4.-6. klasse)
 • udskoling (7.-10. klasse) og
 • ungdomsuddannelserne (gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelser)

Kriterier for konkurrencen

 • Elever i udskolingen og i ungdomsuddannelserne skal bruge minimum 3 sprog (dansk må være ét af dem). Elever på mellemtrinnet skal bruge mindst 2 sprog (dansk må være ét af dem)
 • Eleverne må gerne være i grupper af maks. 4
 • Følgende 3 produkter indsendes:
  1. den flersprogede poesi på skrift
  2. video (maks. 30 sek.), hvor eleverne fremfører deres flersprogede poesi
  3. en dansk oversættelse af den flersprogede poesi, evt. som undertekster på videoen.
 • Husk at angive, hvilke sprog der er anvendt.

Evalueringskriterier

 • Hvor godt og kreativt er de anvendte sprog integreret med hinanden og det valgte tema?
 • Hvor godt og kreativt fremføres digtene på videoen?
 • Andre virkemidler, fx rim og rytme?
 • Bonuspoints for danske undertekster.

Hvad kan eleverne vinde?

Vinderne i hver kategori og deres lærer inviteres til præmieoverrækkelse ved den officielle fejring af Den Europæiske Sprogdag den 26. september 2024 i Europa-Huset, Gothersgade 115 i København (rejseudgifter refunderes). Her får eleverne overrakt præmier (gavekort) og bevis. Bidrag, som opnår udmærkelse, belønnes med små gaver. De bedste bidrag vil blive samlet i en online og trykt version.

Indsendelse af bidrag

Upload jeres video via WeTransfer og send den til følgende mail DGT-COPENHAGEN@ec.europa.eu. I emnefeltet/beskedfeltet skal I skrive jeres navne, alder og skole. I må gerne sende både videoen, det skriftlige produkt og oversættelsen i en samlet Zip-fil, men er også velkomne til at vedhæfte de to sidstnævnte til en mail, hvis det er lettere. Videoen skal dog sendes med WeTransfer, da den ellers vil være for stor til mailsystemet.

Konkurrenceperiode
Konkurrencen løber frem til 13. september 2024. Vinderne i de tre kategorier vil få besked på e-mail senest 18. september og vil blive inviteret til prisoverrækkelse, som foregår i forbindelse med sprogarrangementet i Europa-Huset i København torsdag 26. september. .

Har du spørgsmål til konkurrencen, er du velkommen til at kontakte projektkoordinator i NCFF og projektleder i ECML Kontaktpunkt Danmark, Ana Kanareva-Dimitrovska, aekakd@cc.au.dk, tlf.: 9352 1615.