Elever imponerer i NCFF’s fødselsdagskonkurrence – Sprog bygger bro

Elever fra hele landet fejrede NCFF’s fødselsdag ved at vise, hvordan sprog hjælper os til at forstå og bygge bro til vores omverden. Se vindervideoerne her.

21.01.2020 | Christina Smedegaard Jensen

Glade elever fra 6. klasse på Grænseegnens Friskole fejrer, at de vandt 2. præmien.

I alt fire vindere blev udvalgt blandt deltagerne i NCFF’s fødselsdagskonkurrence.

I kategorien 7. – 10. klasse gik 1. præmien på 5000 kr. til 9.x på Samsøgades Skole for deres kreative stop-motion-video. Præmien skal gå til en udflugt og noget god mad med rødder i mange forskellige lande.  Hør elevernes argumenter for, hvorfor det er vigtigt at lære fremmedsprog på intet mindre end ti forskellige sprog.

2. præmien, der lød på en fødselsdagskagemand, gik til 8.v på Bagsværd Kostskole og Gymnasium for deres flotte video, der tager os tilbage til tyske-danske familier, der blev splittet af Berlinmuren.

I kategorien 4. – 6. klasse gik 1. præmien til de dygtige elever i 4. klasse på Allerød Privatskole for deres video, der viser, hvordan sprog gør det muligt for eleverne at hjælpe hinanden, undgå farlige situationer og ikke mindst lege sammen. De har brugt præmien på at købe spil til en spillecafé, hvor alle skolens tysk- og franskhold kan komme og spille.

2. præmien i samme kategori gik til 6. klasse på Grænseegnens Friskole i Kruså, hvor en gruppe elever hjælper en vildfaren skildpadde tilbage til dens retmæssige ejere ved hjælp af deres sprogkompetencer.

Vi er i NCFF meget glade for alle de gode videoer, vi modtog, og vi glæder os allerede til vores næste fødselsdag.

Fire af vindereleverne fra Samsøgades Skole.

Tre af vindereleverne fra Allerød Privatskole.

Uddannelse