Sprog er sundt! – Oplev det selv og tag en bid sprog på Den Europæiske Sprogdag

Lørdag den 26. september fejres sprogene på Den Europæiske Sprogdag i Danmark på skoler og uddannelsesinstitutioner og naturligvis også online i denne corona-tid. Her kan du fx tage en prøvetime i et eller flere sprog på din laptop, høre en hjerneforsker fortælle om, hvorfor det er sundt at lære sprog eller tune ind og lytte til sange på en række af forskellige europæiske sprog, leveret af Det Levende Kor.

Smag på et eller flere sprog online og helt gratis på Den Europæiske Sprogdag.

Sprog er sundt. Sprog åbner sanserne og verden. Sprog holder hjernen skarp og tungen smidig. Gode kompetencer i fremmedsprog åbner også døre til kulturforståelse, internationale markeder og jobmuligheder. På Den Europæiske Sprogdag kan du vække din interesse for sprog, skærpe dine fonetiske evner og tage en smagsprøve i sprogene engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk, polsk, kinesisk eller dansk for udlændinge. Du kan også høre oplægget Derfor er det sundt at lære sprog! med hjerneforsker Troels W. Kjær. Til slut giver Det Levende Kor en koncert. På denne del af menuen er et bredt repertoire af sange på sprogene dansk, svensk, slovakisk, engelsk og tysk.

Det hele er gratis og foregår i år online lørdag den 26. september kl. 11-15.

Find programmet og tilmeld dig

Og er du i København på dagen, vil du i Borgergade kunne høre sangene fremført live, når koret synger ud over byens tage fra toppen af Studieskolen. 

Aktiviteterne i Den Europæiske Sprogdag i Danmarks virtuelle program er planlagt og arrangeret i fællesskab af ECML Kontaktpunkt Danmark, som er en del af NCFF, Europa-Kommissionens Repræsentation i Danmark, Goethe Institut, Institut Français og Studieskolen i København.

På ECML’s hjemmeside finder du allerede nu videoer med flere af de lærere, som giver Smag på et sprog-lektioner på sprogdagen, ligesom du også kan teste dig selv og finde ud af, om du kan gætte, hvilke europæiske sprog der tales i denne sprogquiz.

Sprogdagen markeres også lokalt og interessen for sprog dyrkes på tværs af hele uddannelsessystemet i uge 40

NCFF benytter også Den Europæiske Sprogdag som startskud på FremMedSprog2020 i uge 40, hvor vi sætter fokus på fremmedsprog fra hele verden  – og vel at mærke sprog, som kan læres og læses i Danmark. Her sender vi 177 studerende fra læreruddannelserne på professionshøjskolerne og 137 studerende fra sproguddannelserne på universiteterne ud på grundskoler og ungdomsuddannelser i hele landet for også at give smagsprøver på sprog gennem aktiviteter med eleverne. Eventen har i år et særligt fokus på flersprogethed og task-baseret undervisning. I FremMedSprog2020 er følgende sprog repræsenteret: arabisk, engelsk, fransk, japansk, hindi, italiensk, kinesisk, koreansk, persisk, portugisisk, russisk, spansk og tysk.

Rundt i Danmark vil næsten 15.000 elever og studerende på i alt 62 grundskoler, gymnasier og andre ungdomsuddannelser, professionshøjskoler og universiteter også markere Den Europæiske Sprogdag med sprogaktiviteter og forskellige former for events. I Varde Kommune foregår der fx noget på alle kommunens grundskoler. Det oplyser ECML, som står for at koordinere sprogdagen i Danmark og sende materialer ud til alle, der ønsker at deltage i fejringen af begivenheden herhjemme.

Europarådet er initiativtager til Den Europæiske Sprogdag, som siden 2001 er blevet afholdt i Europa den 26. september.


Kontakt

For yderligere oplysninger om Den Europæiske Sprogdag, kontakt venligst:

ECML Kontaktpunkt Danmark, Ana Kanareva-Dimitrovska, NCFF (Vest), contactpoint@ecml.dk, (+45) 93 52 16 15.