NCFF’s tyskkonkurrence for grundskolen er netop startet

Hvem kan komme op med den bedste ide til en plakat, der vil kunne gå viralt og starte en bevægelse med tilhørende hashtag? Frem til marts 2021 kan tyskelever i 8.-10. klasse indsende bidrag til den kreative sprogkonkurrence #WörterVerändernWelten.

03.11.2020 | Morten Moesgaard Sørensen

I konkurrencen skal eleverne producere en multimodal plakat med hashtag, billeder og et tekststykke, der ville kunne starte en bevægelse. Formålet er, at eleverne gennem forløbet og konkurrencen oplever, at fremmedsprog på tværs af grænser kan være en hurtig vej til at kommunikere og udtrykke holdninger, som kan være med til at engagere andre i en sag, som er vedkommende og vigtig for eleverne.

Konkurrencen #WörterVerändernWelten er arrangeret af Det Nationale Center for Fremmedsprog, NCFF, i samarbejde med Goethe-Instituttet, Sproglærerforeningen og Tysklærerforeningen for Grundskolen.

Undervisningsmaterialerne til konkurrencen, som bl.a. træner dine elever i skriftlighed, mundtlighed og ordforråd, er udarbejdet af fire tysklærere:

  • Signe Matthiessen, Brønshøj Skole
  • Anne Sophie Westh, Efterskolen for Scenekunst
  • Lone Bitsch Henriksen, Sejs Skole
  • Anders Kaas Frimand, Lyngby Private Skole

NCFF skal modtage elevernes bidrag senest 28. februar 2021. En jury bedømmer herefter alle bidrag, og der er præmier til de tre bedste bud på hvert af de tre klassetrin. De tre førstepladser modtager hver kr. 5.000,- til deres tyskklasse.

Læs mere og find materialerne til tyskkonkurrencen

Sprog og kommunikation