SAVE THE DATE: NCFF-konference 2025
Hvad vil vi med sprog? – Fremmedsprog i uddannelse og arbejde. Det bliver 2025-temaet for NCFF’s årlige konference 30. september i Odense. Tilmeldingen åbner i midten af maj.

NCFF inviterer i år med det åbne og store spørgsmål Hvad vil vi med sprog? til en lidt anderledes konference, hvor vi sætter spot på forskellige interessenter og aktørers brug for og brug af fremmedsprog, samtidig med at vi i nedslag ser på, hvad sprogfagenes formål er, og hvad det er, uddannelsessystemet lægger vægt på i udprøvninger.
Sammenhænge og det rette match
Der er nemlig behov for at tale om sammenhængene mellem sprog i og til uddannelse og sprog på arbejdsmarkedet. Hvilken relevans skal de sprog- og kulturkompetencer, man får i uddannelsessystemet, have for de sprog- og kulturkompetencer, der skal bruges i et senere arbejdsliv?
Vi ser fx på:
- Hvad man ifølge læreplanerne skal kunne på de forskellige niveauer, særligt hvordan målene udprøves.
- Hvilke behov for sprog- og kulturkompetencer forskellige interessenter oplever at have.
- Hvilke behov for sprog- og kulturkompetencer man kan få øje på i fremtiden.
- Hvad elever/studerende siger, de vil med sprog.
- Hvad lærere siger, de vil med sprogundervisningen.
Alt sammen med det formål at tale om, i hvor høj grad der er (eller skal være) overensstemmelse mellem det, vi som samfund mener, sprogundervisningen skal bidrage med, og det, arbejdsmarkedet efterspørger eller kommer til at efterspørge. Og sammen med en række interessenter fra uddannelsessektoren og erhvervslivet at diskutere, hvad vi vil med fremmedsprog.
Tid og sted
Tirsdag 30. september 2025 kl. 10:00 – 17:00
Comwell H.C. Andersen Odense
Deltagelse i konferencen er gratis.
Tilmelding og program
Vi har brug for alles perspektiver, så har du gjort dig tanker om eller har ideer til, hvad vi vil med sprog, så sæt kryds den 15. maj 2025, for dér åbner vi for tilmeldingen – og der er et begrænset antal pladser.
Det endelige program kommer snart og vil bestå af en række debatter og oplæg ved bl.a.:
- Dansk Industri, Dansk Erhverv og Lederne.
- Slobodanka Dimova, professor i flersprogethed og sprogevaluering og vice-centerleder for CIP – Center for Internationalisering og Parallelsproglighed på Københavns Universitet.
- Julie Marie Isager, universitetspædagogisk konsulent ved TEACH – Teaching and Learning Centre på Københavns Universitet.