Vinderne i kinesisk

Kinesiskkategorien i Dyrk Sproget 2020/2021 blev vundet af Oliver, Salma, Tanja, Nikolai og Zhiqi fra 2g på Ørestad Gymnasium.

Dommerjuryen i kinesisk har givet følgende bedømmelse af videoen:

Videoen giver et yderst relevant indblik i dansk ungdomskultur tilpasset til den kinesiske målgruppe. Eleverne har et virkelig godt blik for relevante forskelle, og viser hermed interkulturelle kompetencer. Formidlingen er både sjov og kreativ og på et meget højt sprogligt niveau. Videoens eneste svaghed er at taletiden er for ulige fordelt mellem de fem deltagere, dog siger alle noget og rammefortællingen er god.  Det sproglige niveau er særligt imponerende i betragtningen af, at det er elever fra 2.g.

På andenpladsen kom Thomas, Malthe, Philip og Natascha fra 3g på Greve Gymnasium.

Dommerjuryen i kinesisk har givet følgende bedømmelse af videoen:

Gruppen har lavet en vellykket præsentation, der viser relevante aspekter af dansk ungdomskultur. Videoen har en god og klar struktur, og filmiske virkemidler anvendes på en kreativ måde. Her er tale om en tydelig formidling på et sprogligt højt niveau. Dog er fordelingen af taletid mellem de fire elever skæv. Det fungerer rigtig fint, at eleverne har lavet en opsummerende liste på tegn til sidst i filmen.

På tredjepladsen kom Emilia, Helena, Johann og Sofie fra 3g på Gribskov Gymnasium.

Dommerjuryen i kinesisk har givet følgende bedømmelse af videoen:

Denne video udmærker sig ved, at alle elever deltager på lige fod og er meget engagerede og entusiastiske. Emnet formidles med humor, men samtidig er der gjort meget ud af billedsiden med flotte indstillinger af det omkringliggende landskab og byen. Eleverne mangler nogle steder lidt flow, men man kan se, at de har det sjovt og virkelig gerne vil formidle deres budskab.