Vinderne i tysk

Tyskkategorien i Dyrk Sproget 2020/2021 blev vundet af Anastasia, Amalie, Isabella, Mie og Naomi fra 2g på Gammel Hellerup Gymnasium.

Dommerjuryen i tysk har givet følgende bedømmelse af videoen:

Videoen er dette års vinder, fordi den er autentisk formidling af dansk kultur med en klar målgruppe. Videoen henvender sig tydeligt til Theo og Flora og giver et fint indblik i forskellige kulturelle emner, der kan forklare, hvorfor Danmark ofte kaldes det lykkeligste land.

Det fungerer godt, at der undervejs skrives punkter på en tavle, og det er en rigtig fin detalje, at der bruges tysk underlægningsmusik i videoen. Sproget er flydende og forståeligt. Vi ser nogle unge, der er modige og tør kaste sig ud i spontan sprogproduktion – og har det sjovt med det!

På andenpladsen kom Asger, Christian og Ida fra 1g på Niels Steensens Gymnasium.

Dommerjuryen i tysk har givet følgende bedømmelse af videoen:

Andenpladsen går til en utrolig kreativ video, der er lavet som et quizprogram. Her fortælles der på kreativ og underholdende vis om den danske kultur, og videoen kommer også ind på kulturelle forskelle mellem Danmark og Tyskland. Der er en fin vekslen mellem værten og de to deltagere samt ekspertinterview.

Sproget er virkelig flot hele vejen igennem!

På tredjepladsen kom Emilie, Sofia, Asta, Joyce og Sara fra 3g på Lemvig Gymnasium.

Dommerjuryen i tysk har givet følgende bedømmelse af videoen:

Videoen, der får en tredjeplads i dette års Dyrk Sproget-konkurrence, har tydeligt Theo og Flora som modtagere, og den er bygget op omkring en fin og kreativ idé, hvor forskellige danske kendetegn formidles i små scener, hvorefter en fortæller forklarer og uddyber.

Videoen er autentisk og giver et godt indblik i kulturelle særtræk og er fuld af energi og glæde ved at arbejde med det tyske sprog, som gennem hele videoen er flydende og forståeligt.