Vinderne i spansk

Spanskkategorien i Dyrk Sproget 2020/2021 blev vundet af Freya, Julie, Karina, Louise og Ninomya fra Midtfyns Gymnasium.
 

Dommerjuryen i spansk har givet følgende bedømmelse af videoen:

Eleverne har valgt at lave et jeopardyshow om sport med en entusiastisk vært og to deltagende hold fra henholdsvis Danmark og Spanien.

Videoens allerstørste styrke er denne kreative idé, dens tekniske udførelse og den indlevelse i rollerne som deltagerne udviser.

Samtidig viser disse 3g elever et flot niveau i spansk – sproget er varieret og præcist, og udtalen ganske flot.

Indholdssiden har desuden et relevant fokus på forskelle mellem danskeres og spanieres forhold til sport.


På andenpladsen kom Clara, Alvin, Albert Bo, Ori og Albert fra Sankt Annæ Gymnasium.
 

Dommerjuryen i spansk har givet følgende bedømmelse af videoen:

Denne 2g-gruppe har lavet en meget underholdende og samtidig relevant video om ungdomslivet under Corona. Idéen med de to besøgende fra Spanien, der udveksler erfaringer med deres jævnaldrende danskere er gennemtænkt og velgennemført – den giver det ønskede fokus på forskellene mellem forholdene i de to lande.

Teknisk fungerer videoen fint, deltagerne lever sig ind i rollerne, og sproget er er flot og varieret, især set i forhold til det niveau man kan forvente i 2g.


På tredjepladsen kom Malou-Sophie, Thea og Victoria fra Svendborg Gymnasium.
 

Dommerjuryen i spansk har givet følgende bedømmelse af videoen:

Dette 2g-hold har lavet en meget informativ video om ungdoms- og skolelivet under Corona. Fokus er naturligt på deres egen situation, men der bliver også lavet relevante sammenligninger med situationen i Spanien.

Teknisk er videoen velgennemført, om end ikke så kreativ som konkurrencens vinder og andenplads. De tre deltagere virker frie og sikre i fremførelsen, og sproget er klart og flydende. Der er visse sproglige fejl, men det skal her tages i betragtning at der er tale om 2g elever.