Vinderne i tysk

Tyskkategorien i Dyrk Sproget 2021/22 blev vundet af Malthe, Rasmus, Dicte, Emma og Ditte fra Silkeborg Gymnasium.
 

Dommerjuryen i tysk har givet følgende bedømmelse af videoen:

Dette års vindere i tyskkategorien har lavet en virkelig gennemført video, som fortæller bredt om emnet Nachhaltigkeit. I videoen tager eleverne os med rundt på skolen og fortæller på meget fint tysk med et stort ordforråd om, hvilke bæredygtige initiativer der er blevet taget. Vi får informationer om vegetarmad i kantinen, affaldssortering, solceller, cykler og Operation Dagsværk.

Hele videoen er præget af god energi, humor og engagement. Eleverne viser en lyst og et mod til at bruge deres tyske sprog på en naturlig og troværdig måde. Videoen er gennemarbejdet fra start til slut med en fin opbygning, gode og relevante informationer om emnet, brug af tysk underlægningsmusik og en bevidsthed om videoens modtager.


På andenpladsen kom Laura, Alberte, Sally, Matilde og Evelyn fra Roskilde Gymnasium.
 

Dommerjuryen i tysk har givet følgende bedømmelse af videoen:

Eleverne har valgt at arbejde med emnet Nachhaltigkeit og får på en informativ og illustrativ måde vist, hvordan deres skoledag er præget af tanken om bæredygtighed. Vi ser, hvordan de kommer til skole, der fortælles om skolens grønne uge, hvor man kan bytte tøj, vi besøger kantinen, hvor eleverne kan købe vegetarmad. I videoen fortæller eleverne også om affaldssortering, og de tager os med hen i den lokale genbrugsbutik og en tur på biblioteket.

Videoen er bygget op om klip, hvor forskellige emner forklares, men det helt store plus er små scener og dialoger, hvor emnerne illustreres, og hvor sproget virker naturligt og spontant. Derudover er der en god energi i videoen, og vi ser en gruppe unge, der har det sjovt med at tale tysk, og i store dele af videoen er der et flot sprogligt niveau.

På tredjepladsen kom Julie, Laura, Morten, Mathilde og Jonathan fra Støvring Gymnasium.
 

Dommerjuryen i tysk har givet følgende bedømmelse af videoen:

I denne video, som henvender sig direkte til Theo og Flora, tages emnet Freizeit op, og eleverne informerer på kreativ og humoristisk vis om, hvad danske unge laver i deres fritid – både forskellige sportsgrene, arbejde og fest, og de giver dermed et fint indblik i den danske ungdomskultur.

Videoen består af forklarende elementer, hvor eleverne på fint tysk fortæller om de forskellige emner, men pointerne illustreres også ved små klip, hvor de dyrker sport eller viser, hvor de arbejder eller hvordan de fester.