DET NATIONALE CENTER FOR FREMMEDSPROG
#FremMedSprog

#FremMedSprog

Det Nationale Center for Fremmedsprog (NCFF) er et af initiativerne i regeringens Strategi for styrkelse af fremmedsprog i uddannelsessystemet. NCFF har til formål at understøtte og styrke fremmedsprog på alle niveauer i uddannelsessystemet, således at flere elever og studerende i fremtiden vil vælge fremmedsprog og opnå gode fremmedsprogskompetencer. 
Nyheder

Smag på et eller flere sprog online og helt gratis på Den Europæiske Sprogdag.

18.09.2020 | Sprog og kommunikation, Koncert / optræden

Sprog er sundt! – Oplev det selv og tag en bid sprog på Den Europæiske Sprogdag

Lørdag den 26. september fejres sprogene på Den Europæiske Sprogdag i Danmark på skoler og uddannelsesinstitutioner og naturligvis også online i denne corona-tid. Her kan du fx tage en prøvetime i et eller flere sprog på din laptop, høre en hjerneforsker fortælle om, hvorfor det er sundt at lære sprog eller tune ind og lytte til sange på en række…

Ny FremMedSprog-hjemmeside: CFU Danmark har med støtte fra NCFF samlet materialer til fremmesprogslærere i grundskolen.

16.09.2020 | Uddannelse

#FremMedSprog2020 - Sprogfagene er i fokus i uge 40 på landets grundskoler og ungdomsuddannelser

Hvorfor er fremmedsprog fedt at lære, læse, tale, skrive, lytte til og ikke mindst forstå? Og hvad kan de bruges til? NCFF sender igen i år studerende fra professionshøjskoler og universiteter ud på grundskoler og ungdomsuddannelser i uge 40 for at give smagsprøver på en række sprog gennem aktiviteter med eleverne. I den anledning har CFU’erne i…

Arrangementer

lør 26 sep
00:00-00:00 |
#FremMedSprog2020 - Sprogbrusebade på landets skoler og gymnasier
Vi fortsætter succesen fra 2019 og afholder #FremMedSprog2020 i uge 40, hvor landets skoler og gymnasier får besøg af fremmedsprogsstuderende!
tir 20 okt
10:30-17:00 | Middelfart
UDSKUDT TIL 2021 - NCFF konference 20.10.20
NCFF’s 2020 konference sætter fokus på strategier: hvordan kan skoler og kommuner arbejde strategisk med fremmedsprog, og hvordan kan du som underviser arbejde med læringsstrategier i fremmedsprogsundervisningen.

NCFF’s konference udskydes til foråret

På grund af den aktuelle coronasituation har vi besluttet at udskyde konferencen om strategier til foråret 2021. Det er vi naturligvis kede af. Oplægsholdere og tilmeldte til konferencen, som skulle have fundet sted 20. oktober, har modtaget mail herom.

Sammen med oplægsholderne arbejder vi nu på at finde en ny dato, da interessen for konferencens to spor har været stor.