Nyheder

Michelle Wilhardt (tv.) sammen med kollega i München.

17.02.2020 | Uddannelse

Tyskland! Hvorfor vil du dog derned?

Veninderne spurgte, hvad hun dog ville i Tyskland? Familien var imponeret over, at hun turde tage springet. Men Michelle Wilhardt, student fra Næstved Handelsgymnasium (ZBC Næstved), var ikke i tvivl om, at virksomhedspraktik i München ville blive en fed oplevelse.

14.02.2020 | Uddannelse

Gode råd om ordforråd og formidling af fremmedsprogsdidaktiske projekter

Få tysklærer Elsebeth Bechmanns gode råd om ordforråd og ordforrådstestning i fremmedsprogsundervisningen, og se videoer, hvor studerende fra sprog- og læreruddannelser formidler deres didaktiske projekter (specialer, masterprojekter, BA-projekter).

Foto: ECML

30.01.2020 | Seminar

Hvordan understøtter jeg mine flersprogede elever? Få svaret på gratis workshop om understøttelse af flersprogethed i klasseværelset

Workshoppen Understøttelse af det flersprogede klasseværelse (Supporting Multilingual Classrooms) giver dig indblik i, hvordan du kan arbejde med udvikling af elevers flersprogede kompetencer og resurser i fremmedsprogsundervisningen. Workshoppen finder sted i Aarhus d. 30.-31. marts 2020.

Glade elever fra 6. klasse på Grænseegnens Friskole fejrer, at de vandt 2. præmien.

21.01.2020 | Uddannelse

Elever imponerer i NCFF’s fødselsdagskonkurrence – Sprog bygger bro

Elever fra hele landet fejrede NCFF’s fødselsdag ved at vise, hvordan sprog hjælper os til at forstå og bygge bro til vores omverden. Se vindervideoerne her.

20.12.2019 | Uddannelse

Vinderne af NCFF’s fødselsdagskonkurrence for landets grundskoler er nu fundet

Vi takker for alle bidragene og opfordrer alle til at deltage en anden gang. Vindervideoerne vil blive offentliggjort på NCFF’s hjemmeside i januar 2020.

16.12.2019 | Udgivelse

Et tilbageblik på År 1

NCFF ser tilbage på sit første leveår, som har været fyldt med projekter, netværksdannelser og synliggørelse af fremmedsprog som en vigtig ressource.

Deltagerne lytter interesseret. Foto: Bodil Kristensen
Paneldebat med elever og studerende. Foto: Bodil Kristensen

05.12.2019 | Konference

Brobyggeri på kryds og tværs

Brobygning i uddannelsessystemet, lærersamarbejde og måske endda en bro til erhvervslivet. På NCFF’s første store konference samledes sproglærere for at diskutere, hvordan man sikrer overgange og ændrer diskursen om sprog.

Oversætter Mette Holm med sin japanske veninde og designer Kyoko Endi, som hun har kendt gennem 34 år. De er på vej til teceremoni. Foto: Mette Holm

05.12.2019 | Sprog og kommunikation

Tanker om sprog

Oversætter Mette Holm, der især er kendt for sine oversættelser af Murakamis værker, bor i øjeblikket i Japan, men har lige været på et kort visit i Danmark. I dette interview fortæller hun om, hvilke personlige oplevelser hun har haft med sprog, og hvad sprog kan gøre ved os

Tegning: @mariusogkaktus

04.12.2019 | Nyt fra ledelsen

Sproglandskabet i bevægelse

Interview med NCFF’s (Det Nationale Center for Fremmedsprog) centerledelse, Mette Skovgaard Andersen og Hanne Wacher Kjærgaard, der ser tilbage på et år fyldt med projekter, netværksdannelser og synliggørelse af fremmedsprog som en vigtig ressource.

Centerledelsen for NCFF: Mette Skovgaard Andersen (tv.) og Hanne Wacher Kjærsgaard (th.)
JALT-konferencen
JALT-konferencen

04.12.2019 | Konference

Centerledelsen på konference – og kulturel kompetencespinat

I slutningen af oktober tog centerledelsen til Japan for at deltage i JALT-konferencen, arrangeret af The Japan Association for Language Teaching, en meget stor konference med knap 1500 deltagere fra hele verden og en overflod af interessante oplæg om at undervise i fremmedsprog. Også de to centerledere holdt oplæg og var på besøg på en japansk…

Viser resultater 31 til 40 ud af 65

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 Næste