Nyheder

08.06.2020 | Sprog og kommunikation

Tema om fremmedsprogsstrategier

I Strategi for styrkelse af fremmedsprog i uddannelsessystemet anbefales landets kommuner og uddannelsesinstitutioner at lave strategier for at fremme fremmedsprogene. For at skyde arbejdet med fremmedsprogsstrategier i gang har vi i Det Nationale Center for Fremmedsprog (NCFF) lanceret et nyt, stort tema om fremmedsprogsstrategier på vores…

Professor Susana S. Fernández. Foto: AIIA Academia Intercultural - Det Interkulturelle Akademi

29.05.2020 | Faglighed

Interview med professor Susana S. Fernández

Danmark har fået en ny tiltrængt professor i fremmedsprogsdidaktik. Hun hedder Susana S. Fernández og er ansat på Aarhus Universitet. Vi har spurgt hende om hendes visioner for fremmedsprogsområdet i Danmark, og hvilke behov hun ser der er. Vi spurgte hende også om, hvad sprog betyder for hende.

Bogen udgives af forlaget Samfundslitteratur

26.05.2020 | Faglighed

Hvorfor gør jeg det, jeg det gør? Ny håndbog for sproglærere

At reflektere over hvad det egentlig er, man gør som underviser, kan gøre en til en endnu bedre sproglærer. Det er præmissen for bogen Hvorfor gør jeg det, jeg det gør? Refleksionshåndbog for sproglærere, hvor lærere i fremmedsprog kan finde inspiration til at videreudvikle deres undervisning gennem refleksions- og praksisøvelser samt læse den…

Fra belejringen af Debaltsevo i Ukraine februar 2015, hvor de civile bor i beskyttelsesrum, mens granatmissiler regner ned over byen og affyres lige bag bygningen på billedet. Pigen og hendes mor venter på bilen med vand og brød, før de igen søger i dækning under jorden.

24.02.2020 | Sprog og kommunikation

Sproget giver mig adgang til helt andre historier

Matilde Kimer er udenrigskorrespondent for Danmarks Radio i Rusland og Ukraine. Hun har læst russisk i Sankt Petersborg og senere også på Syddansk Universitet. Her fortæller hun, hvad sprog betyder for hendes job og hende selv som person.

Anna (tv.) og Sidsel (th.) i NCFF's stand til KL´s Børn og Unge Topmøde

17.02.2020 | Møde

Stærkere fællesskaber – bedre trivsel – mere fremmedsprog?

I år var temaet på KL´s Børn og Unge Topmøde ’Stærkere fællesskaber - bedre trivsel’. På topmødet deltager kommunalpolitikere, forvaltningschefer og ledere på børne- og ungeområdet. NCFF tog med, og det blev anledningen til mange samtaler om, hvordan man arbejder strategisk med fremmedsprog, inklusion og fællesskab.

Michelle Wilhardt (tv.) sammen med kollega i München.

17.02.2020 | Uddannelse

Tyskland! Hvorfor vil du dog derned?

Veninderne spurgte, hvad hun dog ville i Tyskland? Familien var imponeret over, at hun turde tage springet. Men Michelle Wilhardt, student fra Næstved Handelsgymnasium (ZBC Næstved), var ikke i tvivl om, at virksomhedspraktik i München ville blive en fed oplevelse.

14.02.2020 | Uddannelse

Gode råd om ordforråd og formidling af fremmedsprogsdidaktiske projekter

Få tysklærer Elsebeth Bechmanns gode råd om ordforråd og ordforrådstestning i fremmedsprogsundervisningen, og se videoer, hvor studerende fra sprog- og læreruddannelser formidler deres didaktiske projekter (specialer, masterprojekter, BA-projekter).

Foto: ECML

30.01.2020 | Seminar

Hvordan understøtter jeg mine flersprogede elever? Få svaret på gratis workshop om understøttelse af flersprogethed i klasseværelset

Workshoppen Understøttelse af det flersprogede klasseværelse (Supporting Multilingual Classrooms) giver dig indblik i, hvordan du kan arbejde med udvikling af elevers flersprogede kompetencer og resurser i fremmedsprogsundervisningen. Workshoppen finder sted i Aarhus d. 30.-31. marts 2020.

Glade elever fra 6. klasse på Grænseegnens Friskole fejrer, at de vandt 2. præmien.

21.01.2020 | Uddannelse

Elever imponerer i NCFF’s fødselsdagskonkurrence – Sprog bygger bro

Elever fra hele landet fejrede NCFF’s fødselsdag ved at vise, hvordan sprog hjælper os til at forstå og bygge bro til vores omverden. Se vindervideoerne her.

20.12.2019 | Uddannelse

Vinderne af NCFF’s fødselsdagskonkurrence for landets grundskoler er nu fundet

Vi takker for alle bidragene og opfordrer alle til at deltage en anden gang. Vindervideoerne vil blive offentliggjort på NCFF’s hjemmeside i januar 2020.

Viser resultater 31 til 40 ud af 70

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 Næste