Fremmedsprogsambassadører

Fremmedsprogsambassadørkorps rykker ud på landets ungdomsuddannelser

NCFF har samlet et korps af fremmedsprogsambassadører, som rykker ud på landets ungdomsuddannelser for at fortælle eleverne om deres erfaringer med fremmedsprog og værdien af sproglige kompetencer i arbejdslivet.

En fremmedsprogsambassadør er en medarbejder, som bruger fremmedsprog i sit arbejde. Det kan være i kombination med andre fagligheder – fx en indkøber, der taler tysk med leverandører, eller en ingeniør, der taler fransk med kunden. Det kan også være medarbejdere, der er uddannet i sprog.

Hvis vi som samfund skal stå stærkt politisk og økonomisk, har vi brug for, at medarbejdere i virksomheder og organisationer kan begå sig professionelt på engelsk, fransk, tysk og spansk, men også på andre sprog - blandt andet de nordiske og asiatiske sprog.

Vi håber, at vi gennem vores fremmedsprogsambassadører kan give elever landet over en større indsigt i brugen og vigtigheden af fremmedsprog og sikre, at virksomheder og organisationer også i fremtiden kan finde medarbejdere med fremmedsprogskompetencer.

Book en fremmedsprogsambassadør

I kan booke en fremmedsprogsambassadør i forbindelse med f.eks. sprogdage, temadage og karrieredage. Oplægget varer ca. en time inkl. spørgetid. Da vi stadig er ved at opbygge korpset, kan vi ikke garantere, at alle skoler kan få besøg. Vi prioriterer som udgangspunkt at sende fremmedsprogsambassadørerne enkeltvis til flere skoler frem for flere til én skole.

Bemærk, at det ikke er muligt at indsende ønske om et specifikt sprog eller en bestemt arbejdsbaggrund. 

I indsender jeres anmodning om at booke en fremmedsprogsambassadør via linket nederst på siden. Derefter gør vi alt hvad vi kan for at finde en fremmedsprogsambassadør til jer, som kan på en af de datoer, I har ønsket. Når der er lavet et match med en fremmedsprogsambassadør sætter vi jer i forbindelse med den pågældende person, og derefter aftaler I selv de nærmere detaljer som mødetid og sted. Det er vigtigt, at I udvælger en kontaktperson, som kan varetage kontakten med fremmedsprogsambassadøren, så kommunikationen bliver så enkel som muligt. Besøget er gratis, men I skal betale for transport og afregne dette direkte med fremmedsprogsambassadøren. Vi prøver så vidt muligt at matche jer med en fremmedsprogsambassadør fra samme region som jer.

Hvis I har yderligere spørgsmål til konceptet, er I meget velkomne til at henvende jer til NCFF på NCFFVest@au.dk.

Book en fremmedsprogsambassadør

Der er nu åbent for booking af besøg af en fremmedsprogsambassadør til foråret 2021.

Det er vigtigt, at I i bookingformularen skriver hvilken dato og evt. tidspunkt I gerne vil have besøg - dog tidligst 14. januar 2021.
Hvis I angiver flere mulige datoer, er der større chance for at finde en fremmedsprogsambassadør til jeres arrangement.

Fristen for at sende din bookinganmodning er 23. november 2020. Vi bestræber os på at sende svar på din anmodning inden jul.

Bemærk, at det ikke længere er muligt at booke en fremmedsprogsambassadør til efteråret 2020.