Fremmedsprogsambassadører

Fremmedsprogsambassadørkorps rykker ud på landets ungdomsuddannelser

NCFF har samlet et korps af fremmedsprogsambassadører, som rykker ud på landets ungdomsuddannelser for at fortælle eleverne om deres erfaringer med fremmedsprog og værdien af sproglige kompetencer i arbejdslivet.

En fremmedsprogsambassadør er en medarbejder, som bruger fremmedsprog i sit arbejde. Det kan være i kombination med andre fagligheder – fx en indkøber, der taler tysk med leverandører, eller en ingeniør, der taler fransk med kunden. Det kan også være medarbejdere, der er uddannet i sprog.

Hvis vi som samfund skal stå stærkt politisk og økonomisk, har vi brug for, at medarbejdere i virksomheder og organisationer kan begå sig professionelt på engelsk, fransk, tysk og spansk, men også på andre sprog - blandt andet de nordiske og asiatiske sprog.

Vi håber, at vi gennem vores fremmedsprogsambassadører kan give elever landet over en større indsigt i brugen og vigtigheden af fremmedsprog og sikre, at virksomheder og organisationer også i fremtiden kan finde medarbejdere med fremmedsprogskompetencer.

Book du en fremmedsprogsambassadør

Fristen for at booke en fremmedsprogsambassadør til foråret 2021 er nu overskredet.

I maj 2021 åbner vi for bookinger af fremmedsprogsambassadører til efterårssemestret 2021.

Har I spørgsmål til konceptet, er I meget velkomne til at henvende jer til NCFF på NCFFVest@au.dk.