Nyheder

Foto: Caroline Arp

21.08.2019 | Uddannelse

Fremtidens sproglærere

I Læreruddannelsen i Aarhus på VIA University College er man nu på andet år i gang med et forsøg med en særlig sproglærerprofil for kommende lærere. De studerende på Sproglærerprofilen uddannes både til at undervise i sprog og til at fungere som ambassadører for sprog og fremmedsprog i skolen.

Stillbillede af Sidsel Hindhede som betjenten Stine Bergendal i serien "Soko-Wismar"

21.08.2019 | Navne

Tysk - vejen til stjernerne

Sidsel Hindhede gik stadig på skuespillerskolen, da hun forrige år blev hentet til Tyskland for at spille en dansk betjent på udveksling i en tysk krimiserie. Hvordan gik det til, at hun tog springet til et liv på tysk? NCFF har spurgt hende, hvordan hun tacklede den sproglige udfordring.

Gymnasieelev Niels Thøgersen

13.08.2019 | Uddannelse

Enten er det totalt sprog – eller også er der slet intet sprog

Så enkelt bliver det fremstillet, når Niels Thøgersen fra Frederiksborg Gymnasium & HF fortæller om fremmedsprogenes rolle i gymnasiet. Læs interview om, hvordan det alligevel er lykkedes ham at vælge sprog på en naturvidenskabelig studieretning, og hvorfor sprog er vigtigt for ham.

INNLAC-repræsentanter fra Sverige, Frankrig, Norge, Østrig og Ungarn samt NCFF's to centerledere i Budapest juni 2019

09.08.2019 | Uddannelsespolitik

Sammen er vi endnu stærkere – sprogcentre fra Europa mødes i Budapest

Faldende ansøgertal til fremmedsprog er ikke kun en dansk, men en international tendens. NCFF var derfor meget glade for at blive inviteret med til møde i det internationale netværk for nationale sprogcentre, INNLAC – International Network of National Language Centres. Samtidig fik vi lov at kigge ind i en ungarsk skole, der nudger elever til…

03.07.2019 | Konference

Nu er programmet til NCFF's konference om brobygning klar!

Konferencen afholdes d. 19.09.19 i Middelfart og er gratis. Find program og link til tilmelding her!

24.05.2019 | Uddannelse

Hjælp Det Nationale Center for Fremmedsprog med at tegne sprogkortet!

I NCFF er vi i gang med at udvikle et digitalt sprogkort, hvor vi kan vise alle de spændende fremmedsproglige tiltag, der er i gang rundt om på landets skoler og uddannelsesinstitutioner, og vi har brug for din hjælp.

Til højre for H.K.H. Prinsesse Marie og undervisningsminister Merete Riisager ses rektor Mette Kynemund. Læs vores interview med rektor længere nede.
Foto: Bodil Christensen

07.05.2019 | Uddannelse

Gymnasieudveksling for alle pengene

Udvekslingsaftaler var på dagsordenen, da Virum Gymnasium mandag den 6. maj havde besøg af H.K.H. Prinsesse Marie og undervisningsminister Merete Riisager til en dialog med elever og lærere.

Astronaut Andreas Mogensen (tv.) med kollegaer. Foto: Gagarin Cosmonaut Training Center.

07.05.2019 | Navne

Astronauter taler altså også russisk

Vi kender alle astronauten Andreas Mogensen, der i 2015 blev den første dansker i rummet. Hvad vi måske ikke tænker over er, at han taler flydende russisk og har et helt særligt syn på fremmedsprog. NCFF har fået et eksklusivt interview med ham.

Foto: Jan Engberg

06.05.2019 | Uddannelse

Hvad kan man egentlig bruge tysk til?

Det spørgsmål besvarer et NCFF-støttet projekt i karrierelæring i faget tysk i gymnasiet. Uddannelsen i International virksomhedskommunikation i tysk på Aarhus Universitet har udviklet et projekt, hvor formålet er, at gymnasieelever skal opleve, at tysk har værdi i arbejdslivet. På baggrund af dette projekt har NCFF udarbejdet et koncept, som…

Foto: ECML

06.05.2019 | Uddannelse

Mød kolleger og eksperter på gratis workshop om fremmedsprogsundervisning i kombination med andre fag

Den 29.-30. november afholder det danske kontaktpunkt for Det Europæiske Center for Moderne Sprog (ECML), der nu er indlejret i NCFF, en gratis workshop om CLIL: Hvordan fremmedsprogsundervisning kan kombineres med andre fag. Workshoppen er åben for alle, der arbejder med fremmedsprogsundervisning og -uddannelse.

Viser resultater 51 til 60 ud af 70

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 Næste