Nyheder

19.01.2021 | Konference

Tilmeldingen til NCFF’s konference om strategier er åben

Hvordan kan skoler, kommuner og regioner arbejde strategisk med fremmedsprog på både det organisatoriske niveau og i sprogundervisningen, når eleverne læser, skriver, taler, lytter? Det er temaerne på NCFF’s konference 8. april, som afholdes virtuelt.

14.01.2021 | Uddannelse

Nye afleveringsfrister til NCFF’s sprogkonkurrencer

På grund af hjemsendelsen af eleverne har NCFF udskudt fristerne for aflevering af materialer til tyskkonkurrencen for grundskolen og konkurrencen Dyrk sproget for de gymnasiale ungdomsuddannelser i sprogene engelsk, fransk, italiensk, kinesisk, spansk og tysk.

10.12.2020 | Uddannelse

DM i Fagene - nu også med tysk fra næste skoleår

Til næste år kan grundskoleelever i 7.-9. klasse også dyste om at blive danmarksmester i tysk.

Med udgangspunkt i sin egen historie med sprog var fremmedsprogsambassadør Christina Skjolding Hjelms budskab til eleverne blandt andet, at det er nemmere at lære andre sprog, når du kan sprog. At fremmedsprog er mere end engelsk, og at de åbner verden og døre på arbejdsmarkedet.
Dét at kunne sprog er en ressource, som har stor værdi, og som alle flersprogede kan være stolte af.

09.11.2020 | Uddannelse

Da fremmedsprogsambassadøren mødte flersprogetheden på Nørrebro

NCFF var med, da en af vores fremmedsprogsambassadører besøgte Akademisk Studenterkursus på ydre Nørrebro til en snak om, hvad fremmedsprog kan, hvordan ambassadøren bruger fremmedsprog i sit arbejdsliv og ikke mindst om den gave, mange af skolens flersprogede elever i forvejen har, når det kommer til kompetencer i sprog.

03.11.2020 | Sprog og kommunikation

NCFF’s tyskkonkurrence for grundskolen er netop startet

Hvem kan komme op med den bedste ide til en plakat, der vil kunne gå viralt og starte en bevægelse med tilhørende hashtag? Frem til marts 2021 kan tyskelever i 8.-10. klasse indsende bidrag til den kreative sprogkonkurrence #WörterVerändernWelten.

Beskrivelser af mere end 50 videregående sproguddannelser er samlet ét sted. Foto: Jakob Dall og Københavns Universitet.

27.10.2020 | Uddannelse

Ny hjemmeside samler info om mere end 50 uddannelser med sprog

Med hjemmesiden uddannelsermedsprog.dk er det blevet lidt nemmere for uddannelsessøgende at få et overblik over mulighederne for at læse fremmedsprog på en bacheloruddannelse eller professionsbacheloruddannelse i Danmark.

Sprogofficer Malak Karnib er en af de 12 danskere, der medvirker i ny NCFF-film.

23.10.2020 | Uddannelse

Gå ikke glip

Ny NCFF-film med tilhørende undervisningsmateriale sætter spot på de mange muligheder, som kompetencer i fremmedsprog kan give gymnasieelever – såvel personligt som fagligt i deres videre studier, arbejdsliv og karriere.

FremMedSprog-øvelser i fransk hos 3a FR på Gammel Hellerup Gymnasium. Foto: Morten Moesgaard Sørensen.

03.10.2020 | Uddannelse

Kærligheden til fremmedsprog brænder

#FremMedSprog2020-ugen er netop slut. Og selvom corona medførte nogle aflysninger, fik lidt over 70 grundskoler og ungdomsuddannelser i Danmark i løbet af ugen besøg af mere end 300 sprogstuderende fra lærer- og universitetsuddannelserne. Det er både flere skoler og flere studerende end sidste år, hvor NCFF afholdt sprog-eventen for første gang.…

Emilie, Marie, Lindy og Benedikte fra 3t på Birkerød Gymnasium deltog i Dyrk sproget 2019/2020 og vandt for bedste bidrag i fransk. I en video på Dyrk sprogets hjemmeside fortæller de om deres oplevelse med at deltage i sprogkonkurrencen sidste år. Linket til siden og videoen findes nedenfor.

02.10.2020 | Sprog og kommunikation

Sprogkonkurrencen Dyrk sproget er skudt i gang

Materialerne til Dyrk sproget - en kreativ sprogkonkurrence for gymnasieelever ligger klar. Frem til 31. januar 2021 kan der uploades videoer til konkurrencen.

Smag på et eller flere sprog online og helt gratis på Den Europæiske Sprogdag.

18.09.2020 | Sprog og kommunikation, Koncert / optræden

Sprog er sundt! – Oplev det selv og tag en bid sprog på Den Europæiske Sprogdag

Lørdag den 26. september fejres sprogene på Den Europæiske Sprogdag i Danmark på skoler og uddannelsesinstitutioner og naturligvis også online i denne corona-tid. Her kan du fx tage en prøvetime i et eller flere sprog på din laptop, høre en hjerneforsker fortælle om, hvorfor det er sundt at lære sprog eller tune ind og lytte til sange på en række…

Viser resultater 11 til 20 ud af 65

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 Næste