Nyheder

Beskrivelser af mere end 50 videregående sproguddannelser er samlet ét sted. Foto: Jakob Dall og Københavns Universitet.

27.10.2020 | Uddannelse

Ny hjemmeside samler info om mere end 50 uddannelser med sprog

Med hjemmesiden uddannelsermedsprog.dk er det blevet lidt nemmere for uddannelsessøgende at få et overblik over mulighederne for at læse fremmedsprog på en bacheloruddannelse eller professionsbacheloruddannelse i Danmark.

Sprogofficer Malak Karnib er en af de 12 danskere, der medvirker i ny NCFF-film.

23.10.2020 | Uddannelse

Gå ikke glip

Ny NCFF-film med tilhørende undervisningsmateriale sætter spot på de mange muligheder, som kompetencer i fremmedsprog kan give gymnasieelever – såvel personligt som fagligt i deres videre studier, arbejdsliv og karriere.

FremMedSprog-øvelser i fransk hos 3a FR på Gammel Hellerup Gymnasium. Foto: Morten Moesgaard Sørensen.

03.10.2020 | Uddannelse

Kærligheden til fremmedsprog brænder

#FremMedSprog2020-ugen er netop slut. Og selvom corona medførte nogle aflysninger, fik lidt over 70 grundskoler og ungdomsuddannelser i Danmark i løbet af ugen besøg af mere end 300 sprogstuderende fra lærer- og universitetsuddannelserne. Det er både flere skoler og flere studerende end sidste år, hvor NCFF afholdt sprog-eventen for første gang.…

Emilie, Marie, Lindy og Benedikte fra 3t på Birkerød Gymnasium deltog i Dyrk sproget 2019/2020 og vandt for bedste bidrag i fransk. I en video på Dyrk sprogets hjemmeside fortæller de om deres oplevelse med at deltage i sprogkonkurrencen sidste år. Linket til siden og videoen findes nedenfor.

02.10.2020 | Sprog og kommunikation

Sprogkonkurrencen Dyrk sproget er skudt i gang

Materialerne til Dyrk sproget - en kreativ sprogkonkurrence for gymnasieelever ligger klar. Frem til 31. januar 2021 kan der uploades videoer til konkurrencen.

Smag på et eller flere sprog online og helt gratis på Den Europæiske Sprogdag.

18.09.2020 | Sprog og kommunikation, Koncert / optræden

Sprog er sundt! – Oplev det selv og tag en bid sprog på Den Europæiske Sprogdag

Lørdag den 26. september fejres sprogene på Den Europæiske Sprogdag i Danmark på skoler og uddannelsesinstitutioner og naturligvis også online i denne corona-tid. Her kan du fx tage en prøvetime i et eller flere sprog på din laptop, høre en hjerneforsker fortælle om, hvorfor det er sundt at lære sprog eller tune ind og lytte til sange på en række…

Ny FremMedSprog-hjemmeside: CFU Danmark har med støtte fra NCFF samlet materialer til fremmesprogslærere i grundskolen.

16.09.2020 | Uddannelse

#FremMedSprog2020 - Sprogfagene er i fokus i uge 40 på landets grundskoler og ungdomsuddannelser

Hvorfor er fremmedsprog fedt at lære, læse, tale, skrive, lytte til og ikke mindst forstå? Og hvad kan de bruges til? NCFF sender igen i år studerende fra professionshøjskoler og universiteter ud på grundskoler og ungdomsuddannelser i uge 40 for at give smagsprøver på en række sprog gennem aktiviteter med eleverne. I den anledning har CFU’erne i…

Kompetencer i fremmedsprog gør en forskel på jobbet, viser ny NCFF-undersøgelse blandt medarbejdere med naturvidenskabelig baggrund.

09.09.2020 | Uddannelse, Faglighed, Sprog og kommunikation

Sprog gør en forskel - særligt for dem som kan mere end engelsk

Kompetencer i fremmedsprog har en positiv effekt for den enkelte medarbejder. De giver mere interessante arbejdsopgaver og er karrierefremmende. Det viser en ny undersøgelse af fremmedsprog som tillægskompetence foretaget af Det Nationale Center for Fremmedsprog (NCFF) i samarbejde med den faglige organisation JA, hvis medlemmer tæller fagligheder…

02.09.2020 | Konference

Bliv skarp på strategier - Deltag i NCFF’s konference

Hvordan kan skoler og kommuner arbejde strategisk med fremmedsprog på både det organisatoriske niveau og i sprogundervisningen, når eleverne læser, skriver, taler, lytter? Det er temaerne på NCFF’s årlige heldagskonference - denne gang om strategier.

Glade elever fra sidst der var DM i Fagene. Foto: Sebastian Apel

31.08.2020 | Uddannelse

DM i Fagene er i gang

Startskuddet til indledende runde af DM i Fagene lyder i dag for elever i 7., 8. og 9. klasse. NCFF er med til at kvalitetssikre engelskopgaven. Casen er i år udviklet i tæt samarbejde med Salling Group, og vi opfordrer naturligvis alle engelsklærere i udskolingen til at få jeres elever til at deltage i konkurrencen.

25.06.2020 | Uddannelse

#WörterVerändernWelten – En kreativ sprogkonkurrence for tyskelever i 8.-10. klasse i skoleåret 2020/21

Ønsker du at booste dine elevers motivation for tyskfaget, og vil du samtidigt gerne vil have et kreativt element ind i din årsplan? Så deltag i den nationale tyskkonkurrence for grundskoleelever, #WörterVerändernWelten, hvor dine elever skal starte deres egen bevægelse med tilhørende #hashtag.

Viser resultater 21 til 30 ud af 70

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 Næste